fbpx

Удължава се срока за участие в Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН до 30 Май 2020 г.

Удължава се срока за участие в Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН до 30 Май 2020 г.

Удължава се срока за участие в Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН до 30 Май 2020 г.

Организаторите на конкурса от Фондация БЪЛГАРИН официално обявяват удължаване на срока за участие в Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН до 30 Май 2020 г. При изключителен интерес протича събитието насочено към артисти, които се занимават с български фолклор. Над 500 са заявленията за участие на изпълнители от държави, сред които САЩ, Англия, Ирландия, Германия, Испания, Украйна, Норвегия, Молдова, Кипър и др. Изключително силно представяне на музиканти, певци и танцьори от най-елитните фолклорни училища в България. Организаторите представят времевата карта, по която ще протече конкурсът до своя край на 1 Август 2020. 

Етапи- Времева рамка Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН 2020
Времева рамка НА Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН 2020

Етап 1 – Регистрация и първоначален подбор

На 30 Май 2020 в 23:59:59 часа ще бъдат преустановени регистрациите във Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. От 30 Май до 30 Юни членовете на журито, съвместно с организаторите на конкурса ще направят първоначално отсяване на участниците. Най-подготвените и талантливи изпълнители ще преминат към Етап 2. Всички участници ще бъдат уведомени писмено по имейл за статуса на своето участие до 30-ти Юни 2020 г.

Етап 2 – Представяне на участниците в дигиталните канали на БЪЛГАРИН

Клиповете на участниците, достигнали до Етап 2 ще бъдат публикувани в официалните дигитални канали на БЪЛГАРИН в YouTube и Facebook до 30-ти Юни 2020 г.

Етап 3 – Избор на победителите от почитаемото жури

Най-добрите изпълнители на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще бъдат избрани от седемчленно жури. От 20-ти Юни до 30-ти Юни журито ще съвещава и ще определи победителите в първото издание на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН.

 • Непопулярни, автентични, изворни песни и мелодии ще получат допълнителни точки при оценяването.
 • Най-висока оценка ще получат изпълнители с изключителни певчески, музикални, танцови, артистични и творчески умения.
 • Ще се взима предвид оригиналността на изпълнението, певческите и инструментални способности, техника на изпълнение.
 • За “Народно пеене” ще се взима предвид орнаментика, произношение на диалектна форма, автентичност на звучене спрямо етнографската област на песента и др.

Победителите в първото издание на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще бъдат обявени и публикувани на 30 Юни 2020 г. в официалният сайт на конкурса.

Етап 4 – Онлайн гласуване в социалните мрежи на БЪЛГАРИН

Поради огромният интерес към конкурса, организаторите ще предоставят възможност на онлайн аудиторията, да определи кои са любимците на публиката самостоятелно и независимо от оценката на журито. За да бъде предотвратена манипулацията на вота, след обсъждане с водещи маркетинг експерти беше взето решение онлайн гласуването да се проведе в два етапа: 

 • Етап 4 – подбор на 36-те най-популярни видео клипа в социалните мрежи на БЪЛГАРИН
 • Финален Етап 5 – онлайн гласуване за избор на ЛЮБИМЦИТЕ НА ПУБЛИКАТА в официалният сайт на конкурса. https://competition.bulgarian.bg

На 1-ви Юли ще стартира селекцията на участниците, които ще се борят за сърцата на публиката в официалните социални мрежи на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Участниците ще имат точно три седмици до 22 Юли 2020 г., за да достигнат до аудиторията и да бъдат оценени от своите почитатели. По 12 участника от категории Народно пеене, Народни танци и Народни инструменти, които получат най-висока оценка от публиката, с най-голям брой реакции, харесвания, споделяния и коментари ще преминат във финалният Етап 5. Видеоклиповете на всички 36 финалиста ще бъдат публикувани в социалните мрежи на БЪЛГАРИН в YouTube и Facebook. В Етап 4 и 5 отпадат възрастовите групи на участниците.

*Няма да бъдат отчитани коментарите, реакциите и споделянията на клиповете от самите участници, техните родители и преподаватели.

Етап 5 – Определяне на ЛЮБИМЦИТЕ НА ПУБЛИКАТА

На официалният сайт на конкурса https://competition.bulgarian.bg отт 23-ти до 30-ти Юли ще се проведе онлайн гласуване. В продължение на 7 дни тридесет и шест финалиста с най-висока оценка от аудиторията ще се борят за наградата „ЛЮБИМЕЦ НА ПУБЛИКАТА“ на фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Ще бъде присъдено Първо, Второ и Трето място и в трите категории Народно пеене, Народни танци и Народни инструменти. Победителте във финалният етап на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще бъдат публикувани в официалните дигитални канали на БЪЛГАРИН в YouTube и Facebook.

Жури на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН

 • доц. д-р Владимир Владимиров – Ръководител катедра “Музикален фолклор” в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.
 • доц. д-р Галя Петрова-Киркова – Преподавател по народно пеене в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив
 • ас. д-р Ивайло Иванов – Преподавател по народни танци във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” гр. Варна и Творчески директор на Ансамбъл БЪЛГАРИН
 • Драгни Драгнев – Преподавател по гайда в СУХНИ “Константин Преславски” гр. Варна и Художествен ръководител на Оркестър БЪЛГАРИН
 • д-р Дaнислав Кехайов – Директор и главен художествен ръководител на Ансамбъл ПИРИН
 • доц. Георги Гаров – Ръководител катедра “ Хореография“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

ОТНЕМАНЕ НА ТОЧКИ

 • неспазване на регламента 
 • дублирането на видео клипа онлайн в други дигитални канали, преди публикуването му във Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН
 • нередовни документи за участие, липса на документи за регистрация, декларации и подписи, липсваща песен или мелодия, липсата на представяне и информация за изпълнител и др.
 • фалшиво пеене, свирене
 • неритмичност

Първи онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН се осъществява с помощта на експертите в логистиката Еконт. Победителите  от всички категории и възрастови групи ще могат да посетят безплатно, заедно със своите семейства „Исторически парк“ – официален партньор на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Победителите от всички категории и възрастови групи ще получат материални награди и подаръци от Онлайн магазин БЪЛГАРИН. С парични награди ще бъдат наградени победителите над 14 г.

Награден фонд на Първи онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН е в размер на 5000 лв.

За допълнителна информация можете да се запознаете с регламента и условията за участие на https://competition.bulgarian.bg/

Запознайте се с дейността на Фондация БЪЛГАРИН

Подкрепете Фондация БЪЛГАРИН и даровитите деца на БЪЛГАРИЯ – Онлайн магазин БЪЛГАРИН