fbpx

Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН – Времева рамка 2020 г.

Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН - Folklore competition BULGARIAN

Организаторите представят времевата карта, по която ще протече конкурсът до своя край на 1 Август 2020. 

. Рамка

ЕТАП 1 – Регистрация и първоначален подбор

На 30 Май 2020 в 23:59:59 часа ще бъдат преустановени регистрациите във Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. От 30 Май до 30 Юни членовете на журито, съвместно с организаторите на конкурса ще направят първоначално отсяване на участниците. Най-подготвените и талантливи изпълнители ще преминат към Етап 2. Всички участници ще бъдат уведомени писмено по имейл за статуса на своето участие до 30-ти Юни 2020 г.

ЕТАП 2 – Представяне на участниците в дигиталните канали на БЪЛГАРИН

Клиповете на участниците, достигнали до Етап 2 ще бъдат публикувани в официалните дигитални канали на БЪЛГАРИН в YouTube и Facebook

до 30 Юни 2020 г.

ЕТАП 3 – Избор на победителите от почитаемото жури

Най-добрите изпълнители на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще бъдат избрани от седемчленно жури от 20-ти Юни до 30-ти Юни 2020 г.

  • Непопулярни, автентични, изворни песни и мелодии ще получат допълнителни точки при оценяването.
  • Най-висока оценка ще получат изпълнители с изключителни певчески, музикални, танцови, артистични и творчески умения.
  • Ще се взима предвид оригиналността на изпълнението, певческите и инструментални способности, техника на изпълнение.
  • За “Народно пеене” ще се взима предвид орнаментика, произношение на диалектна форма, автентичност на звучене спрямо етнографската област на песента и др.

Победителите в първото издание на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще бъдат обявени и публикувани на 30 Юни 2020 г. в официалният сайт на конкурса.

ЕТАП 4 – Онлайн гласуване в социалните мрежи на БЪЛГАРИН

Поради огромният интерес към конкурса, организаторите ще предоставят възможност на онлайн аудиторията, да определи кои са любимците на публиката самостоятелно и независимо от оценката на журито. За да бъде предотвратена манипулацията на вота, след обсъждане с водещи маркетинг експерти беше взето решение онлайн гласуването да се проведе в два етапа: 

  • Етап 4 – подбор на 51 най-популярни видео клипа в социалните мрежи на БЪЛГАРИН
  • Финален Етап 5 – онлайн гласуване за избор на Любимците на публиката в официалният сайт на конкурса. https://competition.bulgarian.bg

На 1-ви Юли ще стартира селекцията на участниците, които ще се борят за сърцата на публиката в официалните социални мрежи на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Участниците ще имат точно три седмици до 22 Юли 2020 г., за да достигнат до аудиторията и да бъдат оценени от своите почитатели. По 17 участника от категории Народно пеене, Народни танци и Народни инструменти, които получат най-висока оценка от публиката, с най-голям брой реакции, харесвания, споделяния и коментари ще преминат във финалният Етап 5. Видеоклиповете на всички 51 финалиста ще бъдат публикувани в социалните мрежи на БЪЛГАРИН в YouTube и Facebook. В Етап 4 и 5 отпадат възрастовите групи на участниците.

*Няма да бъдат отчитани коментарите, реакциите и споделянията на клиповете от самите участници, техните родители и преподаватели.

ЕТАП 5 – Определяне на „ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА“

На официалният сайт на конкурса https://competition.bulgarian.bg от 23-ти Юли до 7-ми Август ще се проведе онлайн гласуване. В продължение на 14 дни, петдесет и един финалиста с най-висока оценка от онлайн аудиторията ще се борят за наградата „ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА“ на фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Ще бъде присъдено Първо, Второ и Трето място и в трите категории Народно пеене, Народни танци и Народни инструменти. Победителите във финалният етап на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще бъдат публикувани в официалните дигитални канали на БЪЛГАРИН в YouTube и Facebook.

Първи онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН се осъществява с помощта на експертите в логистиката Еконт. Победителите класирали се на Първо място от Етапи 3 и 5 ще могат да посетят, заедно със своите семейства „Исторически парк“ – официален партньор на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Победителите на Първо, Второ и Трето място от всички категории и възрастови групи ще получат награди и подаръци от Онлайн магазин БЪЛГАРИН. С парични награди ще бъдат наградени победителите над 14 г. от Етап 3.

Награден фонд на Първи онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН е в размер на 5000 лв.

За допълнителна информация можете да се запознаете с регламента и условията за участие на https://competition.bulgarian.bg/

Запознайте се с дейността на Фондация БЪЛГАРИН

Подкрепете Фондация БЪЛГАРИН и даровитите деца на БЪЛГАРИЯ – Онлайн магазин БЪЛГАРИН